Djeca i mladi Film

Još samo malo

Uzrast 10+, hrvatski titlovi

29/05/2022 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Djeca i mladi Film

Još samo malo

Uzrast 10+, hrvatski titlovi

29/05/2022 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Još samo malo / Ensilumi

Hamy Ramezan, Finska, 2020., 82′

uzrast 10+, hrvatski titl

“Još samo malo” je emotivno i toplo ostvarenje djelomično inspirirano odrastanjem samoga redatelja, iransko-finskog filmaša Hamyja Ramezana. Priča prati trinaestogodišnjeg Iranca Ramina koji s obitelji živi u izbjegličkom centru u Finskoj. Baš kada Ramin počne uživati u školskim praznicima, obitelj dobije vijest da im je odbijen azil. Raminovi roditelji podnose posljednju žalbu i nastavljaju sa svakodnevicom, trudeći se zadržati pozitivan stav. U međuvremenu Ramin kreće u školu, gdje svako novo iskustvo i prijateljstvo postaju vrjedniji nego ikad.

Film prikazan na Berlinaleu u programu Generacija KPlus na nježan i empatičan način govori o ljudskoj krhkosti koja se pretvara u snagu, o univerzalnoj potrebi za srećom i sigurnim životom.

FILMSKI RAZGOVOR SA SAROM STANIĆ

Sara Stanić, kazališna, filmska i televizijska glumica, široj publici poznata kao Marina iz popularnog TV serijala „Crno-bijeli svijet“ gostuje u Kući umjetnosti Arsen 29. svibnja uoči prikazivanja filma „Još samo malo“ kada će s djecom podijeliti svoje znanje o filmskoj umjetnosti!

Sara svoju umjetničku svestranost i znanje o filmu već godinama velikodušno dijeli s djecom u razgovorima nakon festivalskih projekcija. Konkretnim pitanjima i veselim pristupom Sara motivira i potiče djecu na sudjelovanje u razgovoru, iznošenje stavova, kreativno razmišljanje i učenje o filmu. Njezin dolazak u Art-kino Arsen 29. svibnja, tijekom kojeg će s djecom održati jedan od ovakvih razgovora uz dirljivu i vedru finsku obiteljsku dramu „Još samo malo“, ujedno je i najava proširenja filmskog programa namijenjenog djeci, a kojemu je cilj djeci približiti i produbiti znanje o filmu.

ULAZNICA: 15kn

Detalji:

Datum:
29/05/2022
Vrijeme:
11:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top