Ples

Imam te

Plesna predstava u izvedbi Jovane Zelenović i Margarete Firinger

18/02/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Ples

Imam te

Plesna predstava u izvedbi Jovane Zelenović i Margarete Firinger

18/02/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

U institucionalnim okvirima, strah je postao sredstvo borbe za prevlast na svim mogućim frontovima društvenog života. Posebno nas je zanimao fenomen iracionalnog straha koji egzistira rame uz rame s racionalnim strahom. Strah od nevidljivog neprijatelja, strah od predatora, strah od smrti, strah da ćemo predugo živjeti, strah da ćemo ostati bez love, strah da imamo previše, strah od drugih, strah da ne ostanemo sami, strah da ne živimo s majkom u njenim poznim godinama, strah da ćemo biti zaboravljene, strah od klimatskih promjena, strah da nam ne padne cigla na glavu, strah da će nas vlasti izdati. Strah od straha. Razne neizvjesnosti s kojima se susrećemo neiscrpan su izvor sredstava za manipulaciju. Čovjek-marioneta je opet kompenzirao strah s ovisnošću.

Prilikom potpune disperzije straha, tražimo utočište jedna u drugoj, što nas dovodi do hiper-ovisnosti. Kroz zaigrano istraživanje odnosa tih dvaju subjekata, dodirujemo ekstreme ljudskog ponašanja, dozvoljavajući pojave arhetipskih slika i stereotipa. Testiramo granice intimnog prostora, kao i intimnog prostora u kontekstu pozornice. Putujući kroz osobne anegdote u potrazi za jasnom tjelesnom manifestacijom straha, dešifriramo plesni jezik i nove kodove kretanja.

O PREDSTAVI
Koreografija i izvedba: Jovana Zelenović, Margareta Firinger
Dizajn svjetla: Dina Marijanović
Glazba: Luka Čapeta
Umjetnička podrška: Viktoria Bubalo
Dizajn plakata: Chiara Marolla
Grafičko oblikovanje: Andrea Bratić
Trailer: Karla Kocić
Fotografija: Silvija Dogan

 

ULAZNICA: 40 kn

FIZIČKO PRODAJNA MJESTA: blagajna Arsena

Na fizičkim prodajnim mjestima članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica – cijena ulaznice je 30 kn.

 

Detalji:

Datum:
18/02/2022
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top