Film

Illyricvm

Redovni program

26/11/2022 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Illyricvm

Redovni program

26/11/2022 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

r. Simon Bogojević Narath, Hrvatska, Slovenija, Italija, Kosovo, BiH, 2022., 95′

 

Jedan od najambicioznijih domaćih filmskih pothvata gledatelje vodi u davnu prošlost, u doba kada su ova područja nastanjivali Iliri.

Godine 37. prije naše ere mladog Liburna Volsusa sa sobom povede rimska jedinica, a naoko jednostavan zadatak skupljanja poreza pretvori se u napet i iznenadnim obratima prepleten susret s lokalnim, naizgled pokorenim ilirskim plemenima. Očima ovog, za Rimljane primitivnog barbara, pratimo arhaičan, emotivan svijet začudnih, brutalnih zakona i običaja, sličniji našem suvremenom svijetu nego što bismo to očekivali u prvi mah.

Glavne uloge tumače Filip Križan i Ana Takač, a režiju potpisuje Simon Bogojević Narath, redatelj, scenograf, CGI artist/animator i grafički dizajner, autor brojnih nagrađivanih animirano-eksperimentalnih filmova. U svom dugometražnom prvijencu osobnu strast i interes za povijest, arheologiju i antropologiju pretočio je u film za koji su angažirani i stručnjaci s područja lingvistike, arheologije i muzikologije kako bi što autentičnije rekonstruirali i dočarali duh drevnoga doba.

Film je na Pulskom filmskom festivalu osvojio Zlatnu arenu za masku (Ana Bulajić Črček).

 

ULAZNICE: 20 kn (2,65€) / 25 kn (3,32€) 

Dostupne online u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust, dok korisnici Mastercard® kartica ostvaruju popuste pri online kupnji.

 

Detalji:

Datum:
26/11/2022
Vrijeme:
20:30

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top