Film

Hotel Pula

Film o nemogućoj ljubavi maturantice Une i izbjeglice Mahira.

25. listopada 2023. @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Hotel Pula

Film o nemogućoj ljubavi maturantice Une i izbjeglice Mahira.

25. listopada 2023. @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Hotel Pula, r. Andrej Korovljev, Hrvatska, 2023., 95′ (15)

Temeljen na motivima romana Pula Vladimira Stojsavljevića, Hotel Pula dugometražni je igrani prvijenac etabliranog dokumentariste, Andreja Korovljeva. Svoje premijerno prikazivanje imao je prošlog ljeta na otvaranju Pulskog filmskog festivala, gdje ga je publika nagradila visokom ocjenom (4.6).

Radnja je smještena u 1995. godinu, u titularni hotel gdje među brojnim izbjeglicama iz Bosne živi i 38-godišnji Mahir. Njegovi dani jednolični su i prazni, a njegova prošlost nepoznata. Jedne tople noći početkom ljeta, Mahir na plaži nedaleko od hotela, u kojem je smješten i klub Colosseum, omiljeno okupljalište pulske alternativne scene, prvi put ugleda Unu, mladu Puljanku. Taj iznenadni susret pobudit će u njemu nadu. Film je u cijelosti snimljen u Korovljevoj rodnoj Puli, na brojnim prepoznatljivim pulskim ambijentima, a velik dio filmske ekipe čine upravo Puležani. Redatelj, dvostruki dobitnik Porina i Oktavijana, posvetio je Puli, njenim stanovnicima i ultimativnim simbolima poput Uljanika više svojih ostvarenja, među kojima su dokumentarci Una storia polesana i Godine hrđe. Glavne uloge u ovom filmu o mogućim slučajnostima i nemogućoj ljubavi između buntovne tinejdžerice i od svijeta zgaženog bosanskog izbjeglice tumače sjajna debitantica Nika Grbelja i poznati bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo.

ULAZNICE: Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online,u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

Detalji:

Datum:
25. listopada 2023.
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top