Film

H15: Ne gledaj mi u pijat uz gostovanje redateljice

Projekcija filma uz gostovanje redateljice Hane Jušić

31. svibnja 2023. @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

H15: Ne gledaj mi u pijat uz gostovanje redateljice

Projekcija filma uz gostovanje redateljice Hane Jušić

31. svibnja 2023. @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Mjesec svibanj, u kojem projektom H15 – 15 godina u našem filmu Hrvatski audiovizualni centar obilježava 15 godina djelovanja, proglašen je Mjesecom našeg filma. Naime, od 1. do 31. svibnja u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske bit će prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina, i to putem više od 480 projekcija! U sklopu projekta H15 – 15 godina u našem filmu Hrvatskog audiovizualnog centra u Kući umjetnosti Arsen 31. svibnja bit će prikazan film Ne gledaj mi u pijat, a u Kući umjetnosti Arsen ugostit ćemo redateljicu Hanu Jušić!

________________________________________________________________________________________________

Ne gledaj mi u pijat, r. Hana Jušić, Hrvatska, Danska, 2016., 105′ (18)

Nakon što joj otac strada od moždanog udara, Marijana zauzima njegovo mjesto glave obitelji. Dok njezini neodgovorni majka i brat situaciju čine sve težom, Marijana radi dva posla kako bi ih uzdržavala. Kada stvari postanu nepodnošljivima, ona počne iskušavati svoje osobne granice susretima s nepoznatim muškarcima. No odlučiti što bi zapravo trebala učiniti sa svojom slobodom, veliko je iskušenje.

Film o odrastanju i obiteljskim odnosima koji se u stiješnjenoj kvadraturi jednog šibenskog stana dovode do ludila premijeru je imao u programu Dani autora na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, gdje je osvojio nagradu FEDEORA-e. U glavnoj je ulozi Mia Petričević, diplomirana arhitektica koja je ulogu prihvatila iz znatiželje, a uz nju glume i Zlatko Burić Kićo, Nikša Butijer te poznata kazališna glumica i spisateljica Arijana Čulina kojoj je ovo debitantska uloga na filmu. O svom dugometražnom prvijencu nakon projekcije sa šibenskom publikom razgovarat će redateljica Hana Jušić.

ULAZNICE: Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

Detalji:

Datum:
31. svibnja 2023.
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, , , , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top