Film

H15: Glad/ Glasnije od oružja uz gostovanje redatelja

Projekcije u sklopu projekta Hrvatskog audiovizualnog centra: H15 – 15 godina u našem filmu

20/05/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Glasnije od oružja u Arsenu

Film

H15: Glad/ Glasnije od oružja uz gostovanje redatelja

Projekcije u sklopu projekta Hrvatskog audiovizualnog centra: H15 – 15 godina u našem filmu

20/05/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Glasnije od oružja u Arsenu
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Mjesec svibanj, u kojem projektom H15 – 15 godina u našem filmu Hrvatski audiovizualni centar obilježava 15 godina djelovanja, proglašen je Mjesecom našeg filma. Naime, od 1. do 31. svibnja u čak 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske bit će prikazano 60 domaćih filmova realiziranih u proteklih 15 godina, i to putem više od 480 projekcija! U sklopu projekta H15 – 15 godina u našem filmu Hrvatskog audiovizualnog centra u Kući umjetnosti Arsen 20. svibnja bit će prikazana dva filma: Glad i Glasnije od oružja. Potonji prikazujemo uz gostovanje redatelja Miroslava Sikavice.

Više info na linku.

________________________________________________________________________________________

Glad, r. Petra Zlonoga, Hrvatska 2014., 6′

Sve što je živo gladno je; sjeme je gladno svjetla, ptica je gladna leta, čovjek je gladan dodira s drugim. Sjeme čežnje uvijek izraste u ono što nas hrani.

Poetičan animirani film naše nagrađivane autorice Petre Zlonoge, realiziran u tehnici olovke i tuša na papiru, na svojoj se opsežnoj festivalskoj turneji zaustavio na čak pedesetak stanica diljem svijeta, osvojivši nekoliko priznanja.

 

Glasnije od oružja, r. Miroslav Sikavica, Hrvatska, 2017., 86′ (12)

Projekcija uz gostovanje redatelja!

Krajem 80-ih i početkom 90-ih domoljubna glazba igrala je veoma važnu političku ulogu u zemljama bivše Jugoslavije. Tenkovi, bombe i automatske puške bili su oružja u Domovinskom ratu. Ipak, najglasnije su bile pjesme. Jedni su u njima opisivali košmar u kojem su se našli, a drugi su potvrđivali svoju političku lojalnost. Nacionalna radiotelevizija intenzivno ih je naručivala, financirala i emitirala. I dvadeset godina nakon završetka rata njegov soundtrack još uvijek izaziva pozornost i budi emocije.

Dokumentarni film o preplitanju glazbe, politike i rata nastajao je tijekom šest godina, za potrebe nastanka filma pregledano je stotine sati privatnog i javnog arhivskog videomaterijala, dok je u finalnu verziju uvršteno čak 60 pjesama. U filmu sudjeluju Zrinko Tutić, Josipa Lisac, Vera Svoboda, Josip Ivanković, Mladen Kvesić, Davor Gobac, Boytronic, Sandra Kulier, Mario Pešo, Borut Šeparović, Miroslav Lilić, Ante Perković i brojni drugi.

ULAZNICE: Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

Detalji:

Datum:
20/05/2023
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, , , , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top