Film

Futura

Dokumentarac o mladenačkim vizijama budućnosti.

22/03/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
futura film

Film

Futura

Dokumentarac o mladenačkim vizijama budućnosti.

22/03/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
futura film
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Futura, r. Pietro Marcello, Francesco Munzi i Alice Rohrwacher, Italija, 2021., 108′ (15) 

Autorski trio, Pietro Marcello, Francesco Munzi i Alice Rohrwacher, u filmu Futura poduzimaju kolektivno istraživanje koje se pretvara u iznimnu filmsku reportažu – putuju duž Apeninskog poluotoka gdje sreću djevojke i mladiće u dobi od 15 do 20 godina i kroz seriju intervjua raspituju se o njihovim vizijama budućnosti. Seciraju akutne boljke talijanskog društva i s tinejdžerima otvoreno razgovaraju o njihovim očekivanjima, čežnjama, strahovima i snovima te preprekama koje moraju prevladati da bi ih ostvarili.

U režiji renomiranih dokumentarista i premijerno prikazan u Cannesu, Futura je intrigantan “izvještaj” stanja mladenačkih vizija budućnosti opterećene političkim i socio-ekonomskim podjelama, galopirajućom tehnologijom, globalnom pandemijom i klimatskom krizom, implicirajući bolno pitanje – ostaje li na mladima uistinu svijet i da li je to što ih očekuje uopće budućnost? 

ULAZNICE: 3€ / 3,50€  

Dostupne online u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura.

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

ART KINO ARSEN

Cjelogodišnji program art kina Arsen sastoji se od aktualnih distributerskih naslova iz niše nezavisnog igranog i dokumentarnog filma, recentnog festivalskog programa, izbora iz kinotečnog programa te matineja filmova za djecu, uz dodatak edukativnih programa za odrasle i djecu. Koordinatorica programa je Jelena Svirčić.

Program se dijeli u 4 pravca: redovni i dokumentarni program, kinotečni program Češljaonica i matineje za djecu u sklopu programa Bubamarac.

ČEŠLJAONICA – bitno iz povijesti filma

Temeljni zadatak kinotečnom filmskom programu Češljaonica jest svim zainteresiranim osobama na velikom platnu Kuće umjetnosti Arsen projicirati niz iznimnih i značajnih filmskih ostvarenja odabranih metodom svojevrsnog češljanja kroz povijest svjetske kinematografije.

Odabiratelj i uvodničar pred projekcije je Ante Storić, a filmove gledamo jednom mjesečno.

Detalji:

Datum:
22/03/2023
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top