Djeca i mladi Film

Festival talijanskog filma za djecu i mlade by Giffoni – 3. dan

ULAZ SLOBODAN - Program trećeg dana

10/03/2023 @ 10:00 - 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Giffoni Film Festival u Šibeniku

Djeca i mladi Film

Festival talijanskog filma za djecu i mlade by Giffoni – 3. dan

ULAZ SLOBODAN - Program trećeg dana

10/03/2023 @ 10:00 - 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Giffoni Film Festival u Šibeniku
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade – talijanski Giffoni Film Festival po prvi put gostuje u Šibeniku, i to u Kući Umjetnosti Arsen!

U okviru projekta Italia Experience – “Talijanska kinematografija u svijetu”, Giffoni Film Festival je odabrao Šibenik kao grad u koji donosi nekoliko talijanskih igranih, dokumentarnih i kratkih filmova za mladu publiku – učenicima osnovnih i srednjih škola, a sve projekcije su besplatne. Ulaz na projekcije je moguć do popunjenja kapaciteta kina.

Detalje o festivalu kojeg svako ljeto posjeti više od 5 tisuća djece i mladih iz cijelog svijeta pa i iz Hrvatske pročitajte OVDJE, a u Arsenu osjetite djelić Giffoni atmosfere zbog koje ga obožavaju djeca iz cijelog svijeta!


PROGRAM GIFFONI – 3. dan

10:00h – KRATKI FILMOVI (6 – 10 godina) – POPUNJENO!

1. IZNAD

Above, r. Marco Savini, Italija 2019., 2’27”

Mala slatka priča o prijateljstvu, koja odgovara na jedno od velikih pitanja čovječanstva: kamo idu baloni kada pobjegnu od djece?

2. NE PRELAZITI CRTU

Do not cross, r. Flora Dovigo, Massimo Vignati, Italija, 2021., 5’18”

Lako se izgubiti u muzeju suvremene umjetnosti prepunom tisuća djela u labirintu soba… ali, gdje je WC? Što učiniti nego zanemariti svo dostojanstvo i priuštiti publici autentičnu “predstavu”?

3. ČARANGO 

El charango, r. Paola Luciani, Italija, 2022., 3’26”, HR titl

Animirana pjesmica koja govori o žičanom glazbenom instrumentu charango, kojeg su Indios u Južnoj Americi gradili od oklopa životinje armadilo. Prema legendi, armadilo žudi za pjevanjem, poput žaba i cvrčaka, ali ne umije pjevati. Zahvaljujući dobrom čarobnjaku, on će se pretvoriti u instrument i napokon zapjevati predivnim glasom: točnije, zvukom Charanga.

4. MALI GALAGIJ

The Little Galago, r. Anita Verona, Francesco Catarinolo, Italija, 2022., 12′

Mali senegalski galago mora naučiti loviti, ali strah od pada s drveća ga zaustavlja. Majka ga pokušava potaknuti ali strah je jači od njega. Sve dok ne pokuša uhvatiti jednog skakavca koji se odmara na stablu: pokušavajući ga uhvatiti pada sa stabla i otkriva da mu je pad donio nova i još bolja iskustva.

5. TATA JE ELIK, JA SAM MALA

Papa is big, I am small, r. Anya Ru, Masha Rumyantseva, Italija, 2021., 3’12”

Kratka i nježna priča o djevojčici koja ispraća svog oca pomorca na daleki put. Njezina dječja mašta uljepšat će dugo čekanje.

6. TKO JE REKAO ČUDOVIŠTE?

Who said monster?, r. Francesco Forti, Italija, 2021., 3’40”

U šumi vlada strah od čudovišta za kojeg sve ptice znaju, ali nitko ga nije vidio. Kad se ptice napokon odvaže pronaći i “srediti” čudovište, mali crvendać, koji u ovu priću nije nikada povjerovao, ima bolju ideju.

6. KISIK

Ossigeno, r. Beatrice Sancinelli, Italija, 2019., 6’45”

Lena ima 9 godina i jednog dana će joj spontani čin ljubavi promijeniti život: počne se brinuti za jednu biljku. To je tako jednostavna, ali neobična radnja. Hoće li ova revolucionarna gesta promijeniti budućnost našeg svijeta?

7. VULKAN

Volcano, r. Margherita Abbruzzi, Serena Miraglia, Giada Rizzi, Lara Zizzi, Italija, 2022., 6’58”, HR titl

Mladi Hefest, u pokušaju da poništi svoje progonstvo s Olimpa, kuje dar za svoju majku Heru, ali je prisiljen sklopiti pakt s Hermesom kako bi ovaj u njegovo ime odnio dar božici.

8. KITOVO OKO

L’Occhio della Balena, r. Giorgia Bonora, M. Lucia Schimmenti, Francina Ramos, Tess Tagliaferro, 2022., 6’37”

U ribarskom selu djevojčica svjedoči posljednjim trenucima života nasukanog kita i uspostavlja duboku vezu s morskim divom.

12:00h – SRCE LUTKE POPUNJENO!
Cuore di Bambola, r. Antonio Di Domenico, Italija, 2019., 80′, HR titl
Doku film o djevojci koja pati od “sindroma krkih kostiju” – Veronici Tulli. Iako krkha i mala – njezin glas ne prolazi nezapaženo. Njezina bolest, za nju nije prepreka, dapače: zahvaljujući svojim posebnim kvalitetama, nastupa kao raspjevana lutka na pozornici Freak Showa i u drugim predstavama na raznim mjestima u undergrownd sceni grada Rima.

 

18:00h – KUKAC I MRAV

La Afide e la Formica, r. Mario Vitale, Italija, 2021., 99′

Priča o Fatimi (16) koja nosi veo (hidžab). Iako njena kultura to predviđa, a majka Amina joj to nameće, zbog vela kojeg nosi – nailazi na predrasude u rodnoj Kalabriji. Djevojka proživljava sve sukobe i emocije tipične za svoje godine, ali osjeća da nije poput svojih vršnjaka: zarobljena je u svojoj samoći, kao riba na suhom…

 


Organizator festivala je Giffoni Experience, u sklopu projekta Italia Experience – il cinema italiano promosso da Giffoni nel mondo, podržanog od Ministarstva za kulturu Republike Italije, Uprava za film i audiovizualnu umjetnost uz partnersku suradnju Kuće Umjetnosti Arsen.

Detalji:

Datum:
10/03/2023
Vrijeme:
10:00 - 19:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top