Djeca i mladi Film

Festival talijanskog filma za djecu i mlade by Giffoni – 2. dan

ULAZ SLOBODAN - Program drugog dana

9. ožujka 2023. @ 10:00 - 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Giffoni Film Festival u Šibeniku

Djeca i mladi Film

Festival talijanskog filma za djecu i mlade by Giffoni – 2. dan

ULAZ SLOBODAN - Program drugog dana

9. ožujka 2023. @ 10:00 - 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Giffoni Film Festival u Šibeniku
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade – talijanski Giffoni Film Festival po prvi put gostuje u Šibeniku, i to u Kući Umjetnosti Arsen!

U okviru projekta Italia Experience – “Talijanska kinematografija u svijetu”, Giffoni Film Festival je odabrao Šibenik kao grad u koji donosi nekoliko talijanskih igranih, dokumentarnih i kratkih filmova za mladu publiku – učenicima osnovnih i srednjih škola, a sve projekcije su besplatne. Ulaz na projekcije je moguć do popunjenja kapaciteta kina.

Detalje o festivalu kojeg svako ljeto posjeti više od 5 tisuća djece i mladih iz cijelog svijeta pa i iz Hrvatske pročitajte OVDJE, a u Arsenu osjetite djelić Giffoni atmosfere zbog koje ga obožavaju djeca iz cijelog svijeta!


PROGRAM GIFFONI – 2. dan

10:00h – SKRIVENO DIJETE 

Il Bambuno Nascoto, r. Roberto Andò, Italija, 2021., 110′, HR titl (13+)

Gabriele Santoro živi u radničkoj četvrti Napulja i profesor je klavira. Jednog jutra, dok se u kupaonici  brije, pozvoni mu dostavljač. On otvori vrata i, prije nego ga primi u kuću, otrči umiti lice. U tom trenutku desetogodišnji dječak se ušulja u njegov stan i sakrije se.  “Učitelj” – kako ga zovu u susjedstvu – shvatit će to tek kasno navečer. Prepoznat će da je to Ćiro, dijete koje s roditeljima živi u istoj zgradi. Na pitanje zašto je pobjegao, Ćiro ne govori. Unatoč tome Gabriele se složi sakriti Ćiru u svom stanu, upuštajući se pritom u jedinstven i odlučan izazov Cirovim neprijateljima.

12:00h – TKO JE ROMEO? POPUNJENO!

Who is Romeo?, r. Giovanni Covini, Italija, 2019., 89′, dokumentarni, HR titl (15+)

Doku film o grupi mladih ljudi u naselju na jugu Milana s većinskim muslimanskim stanovništvom. Kršćani i muslimani, igraju se Shakespeareovim Romeom i Julijom. Jesu li Montecchi i Capuleti poput kršćana i muslimana? Što znači zaljubiti se u svog neprijatelja? I tko je to danas neprijatelj? Film je proglašen favoritom publike na Port Orchard Film Festivalu 2019.

18:00h – CIAO PROFESSORE! POPUNJENO!

Ciao Professore, r. Lina Wertmüller, Italija, 1992., 100′, HR titl (7+)

Komedija o učitelju iz sjeverne Italije koji se greškom nađe u školi u siromašnom naselju u blizini Napulja. Ondje se mora nositi s golemim kulturološkim razlikama i poučavati djecu koja uvažavaju samo zakon nasilja i moći, a posebice jednog dječaka koji je fasciniran gangsterskim načinom života. U ulozi profesora legendarni Paolo Villaggio.


Organizator festivala je Giffoni Experience, u sklopu projekta Italia Experience – il cinema italiano promosso da Giffoni nel mondo, podržanog od Ministarstva za kulturu Republike Italije, Uprava za film i audiovizualnu umjetnost uz partnersku suradnju Kuće Umjetnosti Arsen.

Detalji:

Datum:
9. ožujka 2023.
Vrijeme:
10:00 - 19:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top