Djeca i mladi Film

Festival talijanskog filma za djecu i mlade by Giffoni – 1. dan

ULAZ SLOBODAN - Program prvog dana

08/03/2023 @ 10:00 - 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Giffoni Film Festival u Šibeniku

Djeca i mladi Film

Festival talijanskog filma za djecu i mlade by Giffoni – 1. dan

ULAZ SLOBODAN - Program prvog dana

08/03/2023 @ 10:00 - 19:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Giffoni Film Festival u Šibeniku
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade – talijanski Giffoni Film Festival po prvi put gostuje u Šibeniku, i to u Kući Umjetnosti Arsen!

U okviru projekta Italia Experience – “Talijanska kinematografija u svijetu”, Giffoni Film Festival je odabrao Šibenik kao grad u koji donosi nekoliko talijanskih igranih, dokumentarnih i kratkih filmova za mladu publiku – učenicima osnovnih i srednjih škola, a sve projekcije su besplatne. Ulaz na projekcije je moguć do popunjenja kapaciteta kina.

Detalje o festivalu kojeg svako ljeto posjeti više od 5 tisuća djece i mladih iz cijelog svijeta pa i iz Hrvatske pročitajte OVDJE, a u Arsenu osjetite djelić Giffoni atmosfere zbog koje ga obožavaju djeca iz cijelog svijeta!


PROGRAM GIFFONI – 1. dan

10:00h – DJEČAK I TIGAR / Popunjena projekcija!

Il Ragazzo e la Tigre, r. Brando Quilici, Italija, 2022., 94′ (7+)

U dolinama Himalaja, dječak siroče spašava mladunče bengalskog tigra od nemilosrdnih lovokradica koji su ubili tigrovu majku. Zajedno su krenuli u planine do samostana Taktsang u Butanu poznatog kao “Tigrovo gnijezdo” gdje su se budistički redovnici sklonili nakon kineske invazije na Tibet 1950. kako bi zaštitili te grandiozne velike mačke.

 

12:00h – KRATKI FILMOVI (10 – 13 godina)

1. MALE STVARI

Le Piccole Cose, r. Emiliano Galigani, Italija 2019., 15′

Ljetna noć u Toskani. Giorgia, dvanaestogodišnja djevojčica, čeka svog nespretnog prijatelja Fulvija: Giorgia ima misiju potajno sabotirati i oštetiti auto njene majke kako sutradan ne bi krenuo. Čini se da je sve savršeno isplanirano, ali stvari se pretvore u potpunu katastrofu.

2. SVJETLOST I JA

Luce & Me, r. Isabella Salvetti, Italija, 2019., 10′

Vruća i sparna nedjelja u Rimu, dan derbija Roma-Lazio. Otac vozi sina na dogovoreni sastanak, ali koristi svaku priliku da prati nogometnu utakmicu. Sin je odjeven kao lik iz crtića: u tajice, ogrtač, bijelo-plavu haljinu, upravo u bojama Lazija, izazivajući smijeh i zadirkivanje prolaznika i stid oca.  Kad stignu na dogovoreno mjesto, otkrivamo kako je najvažnije od svega održati obećanje. Usprkos sarkazmu, usprkos stidu, usprkos nevjerici, usprkos rastresenom ocu. Obećanje se uvijek održi.

3. NAŠE VRIJEME 

Il Nostro Tempo, r. Veronica Spedicati, Italija, 2019., 16′

Roberta je devetogodišnja djevojčica koja želi uživati u posljednjim danima ljeta na plaži igrajući se sa svojim prijateljima, dok je otac Donato tjera da ostane kod kuće kako bi pomogla u kućanskim poslovima. Čini se da je udaljenost između njih dvoje nepremostiva, ali otkriće da je Donato puno krhkiji nego što se čini, navest će ih da ponovno otkriju vrijednost vremena provedenom skupa.

4. SPAS MENI, SPAS SVIMA

Tana Libera Tutti, r. Valerio Filardo, Italija, 2022., 12′

Alì je desetogodišnji afganistanski dječak koji je kao izbjeglica stigao do luke Patras u Grčkoj i svaki se dan pokušava ukrcati na trajekt za Italiju, sakriven u kamionu, ali to mu nikako ne uspijeva. U svom posljednjem pokušaju, Ali se nađe oči u oči s Claudiom, talijanskim dječakom istih godina, koji u s obitelji i napušta otok nakon ljetnih praznika.

18:00h – GOVORI FANTOZZI

La Voce di Fantozzi, r. Mario Sesti. Italija, 2017., 87′, HR titl

Doku film o komičnoj ikoni talijanske kinematografije, koja je utjecala na maštu, kulturu i jezik cijele nacije, i koji stoji “rame uz rame” s Chaplinom, Stan Laureom i Oliver Hardyem i Totòm.


Organizator festivala je Giffoni Experience, u sklopu projekta Italia Experience – il cinema italiano promosso da Giffoni nel mondo, podržanog od Ministarstva za kulturu Republike Italije, Uprava za film i audiovizualnu umjetnost uz partnersku suradnju Kuće Umjetnosti Arsen.

Detalji:

Datum:
08/03/2023
Vrijeme:
10:00 - 19:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top