Film

Ferrari

Filmska posveta slavnom Enzu Ferrariju

30/12/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Ferrari Art kino Arsen

Film

Ferrari

Filmska posveta slavnom Enzu Ferrariju

30/12/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Ferrari Art kino Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Ferrari, r. Michael Mann, SAD, Velika Britanija, Italija, 2023., 130′ (12)

 

Više od četiri desetljeća ime holivudskog redatelja Michaela Manna veže se uz kvalitetne, slojevite i napete akcijske drame, a njegov opus (Vrućina, Posljednji Mohikanac, Probuđena savjest, Collateral, Ali) prepoznatljiv je po prikazu kriminalnih miljea kao i biografskim temama. Ono što Manna kao holivudskog redatelja čini posebno zanimljivim jest beskompromisnost u autorskom pristupu što je vjerojatno razlog zašto njegovi filmovi izlaze rijetko i u pravilu su uvijek gozba za filmofile željne kvalitetnog žanrovskog filma.

Premijerno prikazan u Veneciji, njegov novi film Ferrari posveta je osebujnom osnivaču slavnog automobilističkog carstva i trkaču Enzu Ferrariju. Film prati četiri dramatična mjeseca 1957. godine, kratkom periodu u kojem su se sudarile Ferrarijeve privatne tragedije i poslovni izazovi koji su odredili budućnost Ferrarija kakvu poznajemo danas. Mannu je pritom bio cilj oživjeti strastvenost utkanu u sve sfere Enzova života i djelovanja iz čega u konačnici i proizlazi silna privlačnost oko aktera slavnog imena.

Glavne uloge povjerio je talentiranom i svestranom Adamu Driveru (Ratovi zvijezda, Priča o braku, Djevojke, Paterson), u ovom filmu fizički preobraženom skoro do neprepoznatljivosti, te Penélope Cruz (Paralelne majke, Tuga i slava) čiju je izvedbu u ovom filmu kritika dočekala s oduševljenjem.

ULAZNICE

Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi  Kluba prijatelja popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

Akcija 1+1 Art kino Arsen

Detalji:

Datum:
30/12/2023
Vrijeme:
20:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top