Film

Dva dana, jedna noć

Potresna priča s oskarovkom Marion Cotillard

20/10/2021 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Dva dana, jedna noć

Potresna priča s oskarovkom Marion Cotillard

20/10/2021 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Dva dana, jedna noć / Deux jours, une nuit

Belgija, Italija

2014, 95′

Režija: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Scenarij: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Uloge: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Pili Groyne, Simon Caudry, Catherine Salée, Batiste Sornin, Alain Eloy, Myriem Akeddiou, Fabienne Sciascia, Timur Magomedgadzhiev, Hicham Slaoui, Philippe Jeusette, Yohan Zimmer, Christelle Cornil, Laurent Caron

 

SINOPSIS

Film prati Sandru, mladu ženu koja ima jedan vikend da uvjeri svoje radne kolege da se odreknu bonusa ne bi li ona zadržala svoj posao. Potresna priča s oskarovkom Marion Cotillard u naslovnoj ulozi žene koju divlji kapitalizam tjera na očajničke poteze.

 

PRVI NASLOV IZ PROGRAMA ČEŠLJAONICA

Češljaonica je naziv programa koji će se u Kući umjetnosti Arsen održavati jednom mjesečno. U sklopu programa publika će na velikom platnu imati priliku pogledati značajna ostvarenja iz povijesti europske kinematografije, a odabiratelj  i uvodničar pred projekcije je Ante Storić.

Prvi naslov je upravo Dva dana, jedna noć braće Jean-Pierrea i Luca Dardennea, belgijskih redateljsko-scenarističkih majstora i višestrukih dobitnika kanske Zlatne palme. U ulozi koja joj je priskrbila drugu nominaciju za Oscara za najbolju žensku ulogu, oskarovka Marion Cotillard tumači očajnu mladu majku sklonu depresiji kojoj prijeti otkaz u tvornici. Ova 95-minutna socijalna drama o klasnoj (ne)solidarnosti u sve otuđenijem svijetu današnjice izrazit je primjerak novog socijalnog realizma frankofonskog filma.

Detalji:

Datum:
20/10/2021
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top