Glazba

Duo Tudor – Režić

Saksofonist Gordan Tudor i gitarist Mislav Režić

18/04/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Tudor i Režić Arsen

Glazba

Duo Tudor – Režić

Saksofonist Gordan Tudor i gitarist Mislav Režić

18/04/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Tudor i Režić Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Duo Tudor – Režić čine saksofonist Gordan Tudor i gitarist Mislav Režić. Šibenskoj publici će se predstaviti koncertom u Kući umjetnosti Arsen 18. travnja. Na programu će se naći skladbe uglavnom hrvatskih suvremenih skladatelja, ali i obrade pjesama grupe Radiohead. Kombinacijom saksofona, klasične i električne gitare uz dodatak elektronike na pojedinim skladbama, ovaj duo izlazi iz okvira tipičnih klasičnih komornih sastava. To ne čudi s obzirom da su Tudor i Režić jedni od vodećih glazbenika svoje generacije.

O GLAZBENICIMA

Gordan Tudor aktivan je kao solist, skladatelj, komorni glazbenik i pedagog. Često nastupa kao solist ili u sastavima. Alt saksofonist je hvaljenog Papandopulo kvarteta. Nastupao je u brojnim svjetskim dvoranama (Carnegie Hall u New Yorku, Dvorana Berlinske Filharmonije itd.). Trenutno vodi međunarodnu klasu saksofona na Umjetničkoj akademiji u Splitu (UMAS) te je umjetnički voditelj ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS. Kao skladatelj okušao se u raznim žanrovima i kombinacijama instrumenata te su mu skladbe izvedene na svim kontinentima. Ujedno je i dobitnik  brojnih državnih nagrada, devet nagrada na međunarodnim natjecanjima te pet Porina.

Mislav Režić jedan je od vodećih hrvatskih gitarista koji vodi veoma aktivnu međunarodnu karijeru kao solist, član komornih sastava i predavač. Surađivao je s velikim brojem glazbenika i ansambala.  Član je ansambala Machetes i Tetttix koji se bave izvođenjem suvremene glazbe. Također je umjetnički ravnatelj festivala komorne glazbe Glazbene večeri kod sv. Jeronima te predavač na Međunarodnoj ljetnoj školi glazbe u Kaštelima.

PROGRAM

Na programu koncerta u Arsenu će se uz skladbe suvremenih skladatelja i obrade Radioheada naći i djela pisana i posvećena upravo Tudoru i Režiću. Koncert se održava uz potporu Ministarstva kulture  medija Republike Hrvatske.

ULAZNICE

Za Klub prijatelja 4€ (30,14kn) / redovna cijena 6€ (45,20kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online, na blagajni Kuće umjetnosti Arsen i u City Pointu.

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava cijena ulaznice iznosi 4 eura, a popust mogu ostvariti uz predočenje iskaznice na fizičkim prodajnim mjestima.

Detalji:

Datum:
18/04/2023
Vrijeme:
21:00
Događaj Tags:
, , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top