Film

Drive My Car

Art kino Arsen - U IŠČEKIVANJU OSCARA

02/03/2022 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Drive My Car

Art kino Arsen - U IŠČEKIVANJU OSCARA

02/03/2022 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Drive My Car / Doraibu mai kâ

Ryusuke Hamaguchi, Japan, 2021., 179′

 

Prvi japanski film nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filma suptilna je, ali neizmjerno dirljiva filmska priča o životu, gubitku, umjetnosti i neočekivanim susretima koji premošćuju tragedije. Ova adaptacija kratke priče Harukija Murakamija kombinira introspektivnu studiju karaktera sa žanrom filma ceste.

Kazališni redatelj i glumac Yusuke Kafuku u sretnom je braku sa scenaristicom Oto. Međutim, Oto iznenada umire, ostavljajući za sobom veliku tajnu. Dvije godine kasnije, Kafuku, koji se još uvijek ne može u potpunosti pomiriti s gubitkom, dobiva ponudu da režira predstavu na kazališnom festivalu u Hirošimi. Ondje upoznaje Misaki, suzdržanu ženu angažiranu da mu bude vozačica. Dok provode vrijeme zajedno, Kafuku se suočava s brojnim tajnama pokojne supruge koje ga tiho proganjaju.

Trostruki kanski laureat (nagrada za najbolji scenarij, nagrada FIPRESCI, nagrada Ekumenskog žirija) našao se na brojnim listama najboljih filmova protekle godine, a za Oscara konkurira u ukupno četiri kategorije: najbolji film, najbolji redatelj, najbolji strani film i najbolji adaptirani scenarij.

 

ULAZNICA: 25 kn

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava: 20 kn (na blagajni Arsena, uz predočenje važeće članske iskaznice)

Detalji:

Datum:
02/03/2022
Vrijeme:
20:30

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top