Glazba

Dodjela Nagrade Status Hrvatske glazbene unije

Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu stvaranja

16/05/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Dodjela Nagrade Status u Kući umjetnosti Arsen

Glazba

Dodjela Nagrade Status Hrvatske glazbene unije

Nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu stvaranja

16/05/2023 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Dodjela Nagrade Status u Kući umjetnosti Arsen
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Dodjela Nagrade Status Hrvatske glazbene unije ove se godine održava po 27. put i to u modernom zdanju Kuće umjetnosti Arsen. Šibenik je do sada bio domaćin dva revijalna koncerta dobitnika nagrade, a ovo je prvi put da se svečana dodjela nagrade održava u Krešimirovom gradu. Ulaz na dodjelu Nagrade Status slobodan je za sve ljubitelje dobre glazbe.

NAGRADE U 17 KATEGORIJA

Za Nagradu Status 2023. predloženi su instrumentalisti koji su u 2022. imali vlastita izdanja, gostovali na albumima drugih izvođača, ili su objavili i ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta. Do sada je Statusom nagrađeno više od 230 instrumentalista – u zabavnoj, rock i urbanoj glazbi, narodnoj i tradicijskoj/etno glazbi, te u jazz glazbi.

Ova prestižna nagrada za vrhunsko umijeće i vještinu stvaranja dodjeljuje se u 17 kategorija različitih instrumenata i stilova. Takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku. Istaknimo samo neke od prijašnjih dobitnika, redom vrhunske glazbenike: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Matija Dedić, Saša Nestorović, Hrvoje Rupčić, Boris Leiner, Vedran Božić, Davor Križić, Zvjezdan Ružić, Henry Radanović, Marko Ramljak, Elvis Stanić, Joseph Kaplowitz i mnogi drugi koji predstavljaju ono najbolje s čime se hrvatska glazbena scena može pohvaliti.

Od velikog broja predloženih glazbenika, odluku o najboljima donijele su stručne komisije Nagrade Status, sastavljene od profesionalaca – društveno priznatih i cijenjenih glazbenih umjetnika i stručnjaka.

GLAZBENI PROGRAM

Dodjela Nagrade Status bit će praćena glazbenim programom. Dobitnici nagrade nastupit će uz pratnju ponajboljih glazbenika iz šibenske podružnice HGU-a, za ovu priliku okupljenih u “kućni” STATUS BAND, u sastavu: Mate Anić klavijature, Nikola Vidović bubnjevi, Marko Baranović bas gitara, i Mate Skračić gitara.

Glazbeni program sastojat će se od skladbi stranih, i domaćih autora – dobitnika Nagrade Status 2023.

Nagrada Status dodjeljuje se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i HUZIP-a. Ulaz je slobodan!

Detalji:

Datum:
16/05/2023
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top