Ples

DIŠI

Suvremena plesna predstava Ivone Grubišić Pupić

01/06/2022 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Ples

DIŠI

Suvremena plesna predstava Ivone Grubišić Pupić

01/06/2022 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Koreografkinja Ivona Grubišić Pupić u suradnji s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika PULS i Zagrebačkim plesnim centrom u Arsena predstavlja suvremenu plesnu predstavu “Diši”!

„Topin ruke do po lakta. Kažu, tako diran cili svit…ˮ Promatrajući problem onečišćenja mora, predstava će dočarati tu slanu, plavu masu koja se pokušava oduprijeti težini i gušenju otpadom. Pet izvođača svojim će tijelima donijeti teške valove i njihovo kretanje, boreći se za zrak, sugerirajući kako nas sve to čeka u budućnosti koja i nije toliko daleko. Metafora mora proširena je time na čovjeka kao biće koje se i samo bori za zrak, onečišćeno vanjskim, ali i unutarnjim, intimnim čimbenicima, dok je more jedno od njegovih utočišta spokoja i dubokog disanja. No može li čovjek doći do zraka uz more koje se i samo guši?


Ivona Grubišić Pupić 
plesna je umjetnica iz Zagreba koja je svoje iskustvo stekla u inozemstvu na Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten u Nizozemskoj te Anton Bruckner Privatuniversität u Austriji, na kojoj diplomirala kao plesač i pedagog suvremenog plesa. Hrvatskoj se publici predstavila na 9. Šibenik Dance Festivalu s brojim radovima: koreografijom “Ljeto” koja je svečano otvorila festival na Tvrđavi Sv. Mihovila, suradnjom s pesačicom i koreografkinjom Sašom Šašić i modnim brandom SHASH, autorskom plesnom minijaturom “#Red” te predstavom “Forward to the Past” u produkciji LajaMartin Physical Theater Company (SAD). Osim što djeluje kao pedagog, koreograf  i vanjski suradnjik u Plesnom tetatru Sjene u Šibeniku,  u suradnji s UPPU PULS i Zagrebačkim plesnim centrom stvara svoju prvu autorsku predstavu “Diši” premijerno izvedenu u veljači 2022. koju će premijerno predstaviti i šibenskoj publici.

 

ULAZNICA: 40 kn

FIZIČKO PRODAJNA MJESTA: blagajna Arsena

Na fizičkim prodajnim mjestima članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica – cijena ulaznice je 30 kn.

 

AUTORSKI TIM

Koreografija: Ivona Grubišić Pupić
Dramaturgija/Tekst: Ivona Marciuš
Dramska izvedba: Mirna Mihelčić
Izvedba: Matija Čićić, Raffaella De Luca, Ivona Grubišić Pupić, Karlo Topolovec, Judita Tripar
Oblikovanje svjetla: Luka Črnelč
Fotografija: Katarina Hrabar
U suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom i UPPU PULS

Detalji:

Datum:
01/06/2022
Vrijeme:
21:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top