Djeca i mladi Film

Bubamarac x Rendez-vous au cinema: Dilili u Parizu

Animirana povijesna avantura.

15/10/2023 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Djeca i mladi Film

Bubamarac x Rendez-vous au cinema: Dilili u Parizu

Animirana povijesna avantura.

15/10/2023 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Dilili u Parizu, r. Pierre Coré, Francuska, 2018., 95′, animirani

Animirana povijesna avantura Dilili u Parizu smještena je u Grad svjetlosti početkom 20. stoljeća, a prati mladu djevojku Dilili iz Nove Kaledonije. U kolonijalnu prijestolnicu Dilili stiže kako bi kao “živi” izložak sudjelovala u izložbi o kulturi autohtonog naroda Kanaka, no slijedom događaja biva uvučena u misterioznu zavjeru koja će je provesti pariškim ulicama. U pratnji dostavljača Orela, Dilili upoznaje sve najvažnije osobe tog razdoblja, među kojima su Marie Curie, Sarah Bernhardt, Marcel Proust, Picasso, Manet, Monet, Toulouse-Lautrec i mnogi drugi. U zapletu, čiju okosnicu čine otmice mladih djevojaka diljem grada, pojavljuje se tajno društvo poznato kao Majstori. Slijedeći tragove umjetnika koje susreću putem i vođeni glasom operne legende Emme Calve, Dilili i Orel upuštaju se u odvažnu, herojsku pustolovinu otkrivanja istine.

Film se prikazuje u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom u Hrvatskoj kao dio programa Rendez-vous au cinéma.

ULAZNICE: 3,00 € (22,50 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

___________________________________________________________________

Bubamarac, program za djecu i mlade Kuće umjetnosti Arsen jedini je kontinuirani program za tu publiku u Šibeniku i sačinjava četvrtinu godišnjeg programa Arsena. Nije trebalo dugo da se upravo on prometne u najuspješniju programsku liniju Arsena. Subotnje predstave za najmlađu publiku (3+) dočekuju se s oduševljenjem, a filmski naslovi za malo starije filmofile (7+) našli su svoju publiku.

Za male se Bubamarce organiziraju i radionice iz područja filma, slikarstva, arhitekture i stvaralaštva općenito kako bi se od najranije dobi mladima prezentirale i približile sve vrste umjetnosti (vizualne i nevizualne / materijalne i nematerijalne).

Uključivanjem, poticanjem i razvojem interesa djece za kulturne vrijednosti i razvijamo novu kulturnu publiku kojoj će kultura (u bilo kojem svom obliku) biti neophodan dio života.

Detalji:

Datum:
15/10/2023
Vrijeme:
11:00
Događaj Tags:
, , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top