Djeca i mladi Film Kazalište Radionica

Bubamarac uči i buči

Cjelodnevni program za djecu i mlade

08/10/2022 @ 11:00 - 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Djeca i mladi Film Kazalište Radionica

Bubamarac uči i buči

Cjelodnevni program za djecu i mlade

08/10/2022 @ 11:00 - 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Cjelodnevni program za djecu i mlade započet će predstavom i radionicom za djecu u jutarnjim satima, a nastaviti se poslijepodnevnom filmskom projekcijom za mlade. Program je kreiran u sklopu europskog projekta EMOUNDERGROUNDS kojeg provodi Tvrđava kulture, a za cilj ima djeci i mladima približiti načine na koje se književna djela interpretiraju kroz različite medije.


ULAZ SLOBODAN UZ PRETHODNO PREUZIMANJE ULAZNICA

Dostupne od ponedjeljka, 3. listopada na blagajni Kuće umjetnosti Arsen i u City Pointu:

Kuća umjetnosti Arsen: utorak – petak 15 -22 sata, subota 9- 22 sata, nedjelja 9 – 14 sati

City Point: ponedjeljak – petak 9-16 sati, subota 9-14 sati


 

PROGRAM:

11:00 Predstava za djecu – Zika Zika Muzikaaa!

Zika Zika Muzikaaa! je interaktivna koncertna priča/predstava koju samostalno izvodi violinistica i glazbena pedagoginja Lucija Stanojević. Koristeći jednostavne i zabavne zagonetke,  pjesmice i brojalice, te pomoć imaginacije Lucija uvodi djecu u svijet glazbe i umjetnosti na način da ga ,uz poticaj izvođačice, djeca sama kreiraju, a  nadograđuju sa svojim odgajateljima, prijateljima i obitelji.

Program potiče djecu i odrasle na aktivno slušanje i glazbeno izvođenje, na istraživanje mogućnosti prostora oko sebe i predmeta koji nas okružuju u svrhu vlastitog izražavanja.

Predstava i radionica prilagođene su uzrastima od 4 do 9 godina, no dobrodošli su svi zainteresirani!

 

12:00 Radionica – Radiona gospodina Šumofona

Šumofon je jedan od šumskih likova koji se spominje u izvedbi programa Zika Zika Muzikaaa! i uvodi djecu u svijet zajedničkog muziciranja, odnosno orkestra i zbora. Kako bismo šumu održali čistom i lijepom potrebno je bacati svo smeće i otpadni materijal u posebne kante, a onda ga pretvoriti u nešto lijepo, poput instrumenata (sve materijale izvođačica pripremi prije izvođenja programa u prostoru predviđenom za radionicu).

UPDATE 5.10.2022.: Mjesta na radionici su popunjena, no još uvijek stignete po ulaznicu za predstavu. ;)

 

18:30 Film – Uzbuna na Zelenom Vrhu

Ekranizaciju istoimena romana Ivana Kušana, prvog u nizu antologijskih knjiga, s par uvodnih riječi djeci će prezentirati filmski edukator Nino Kovačić.

Film prati avanture legendarnog dječaka Ratka Milića poznatijeg pod nadimkom Koko. Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike na obalama jezera uz idilični Zeleni Vrh, družeći se i igrajući. Bajkovitu seosku idilu naruše neobični događaji koji uznemire i djecu i sve seljane: kradljivci pod okriljem noći pljačkaju kuću za kućom, odnoseći sve vrijedno što im dođe pod ruke. Kada otruju Kokovog i Maričinog psa, a policija se ogluši na prijave odraslih, djeca odluče uzeti stvar u svoje ruke i razotkriti lopove.

Film je cjelovečernji debi redateljice Čejen Černić, a dobro znanu priču za filmski medij adaptirala je nagrađivana scenaristica i redateljica Hana Jušić (Ne gledaj mi u pijat).

 

 

Detalji:

Datum:
08/10/2022
Vrijeme:
11:00 - 20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top