Djeca i mladi Film

Bubamarac: Dječak i tigar

Tigar i dječak obiteljski je film o neobičnom prijateljstvu.

12/02/2023 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Djeca i mladi Film

Bubamarac: Dječak i tigar

Tigar i dječak obiteljski je film o neobičnom prijateljstvu.

12/02/2023 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Dječak i tigar, redatelj Brando Quilici, Italija, 2022., 94′ (12)

Dječak Balmani ima devet godina i odrasta u nepalskom sirotištu gdje je završio nakon nesretnog gubitka majke. Nezadovoljan, jednog dana odlučuje pobjeći i vratiti se u svoj grad, Katmandu. Tijekom putovanja spašava mladunče bengalskog tigra od nemilosrdnih krivolovaca i s njim kreće na uzbudljiv bijeg prema samostanu visoko na Himalaji, poznatom kao Tigrovo gnijezdo. Tamo žive budistički redovnici koji pokušavaju zaštiti ove velike mačke od krivolovaca i istrebljenja.

Dva mlada bjegunca, dječak i tigar, na zajedničkom putovanju razvit će neobično prijateljstvo te se suočiti s raznim izazovima i ekstremnim vremenskim uvjetima kako bi pronašli zaštitu u novom domu. ‘Dječak i tigar’ film je talijanskog redatelja Branda Quilicija kojemu je želja bila napraviti inspirativno djelo o ugroženosti bengalskih tigrova kojim će moći upozoriti mlađe generacije na važnost očuvanja divljih životinja i ugroženih vrsta. Naime, na cijelom svijetu ovih čudesnih mačaka danas je manje od 4000. Film je dosad prikazan na nekoliko svjetskih filmskih festivala među kojima su Međunarodni filmski festival u Rimu te Festivalima za djecu Schlingel i Kinolino Dresden.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i preporučuje se uzrastu 7+.

ULAZNICE: 2,00 € (15,07 kn)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

_______________________________________________________________________________________________

Bubamarac, program za djecu i mlade Kuće umjetnosti Arsen jedini je kontinuirani program za tu publiku u Šibeniku i sačinjava četvrtinu godišnjeg programa Arsena. Nije trebalo dugo da se upravo on prometne u najuspješniju programsku liniju Arsena. Subotnje predstave za najmlađu publiku (3+) dočekuju se s oduševljenjem, a filmski naslovi za malo starije filmofile (7+) našli su svoju publiku.

Za male se Bubamarce organiziraju i radionice iz područja filma, slikarstva, arhitekture i stvaralaštva općenito kako bi se od najranije dobi mladima prezentirale i približile sve vrste umjetnosti (vizualne i nevizualne / materijalne i nematerijalne).

Uključivanjem, poticanjem i razvojem interesa djece za kulturne vrijednosti i razvijamo novu kulturnu publiku kojoj će kultura (u bilo kojem svom obliku) biti neophodan dio života.

Detalji:

Datum:
12/02/2023
Vrijeme:
11:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top