Djeca i mladi Film

Bubamarac: Dječak i čaplja

Novi animirani film slavnog japanskog redatelja Hayaa Miyazakija

17. ožujka 2024. @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Djeca i mladi Film

Bubamarac: Dječak i čaplja

Novi animirani film slavnog japanskog redatelja Hayaa Miyazakija

17. ožujka 2024. @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Dječak i čaplja, r. Hayao Miyazaki, Japan, 2023., 124′, animirani, titl 

 

Najnovije ostvarenje živućeg klasika animacije, Japanca Hayaoa Miyazakija koji je stvorio antologijske fantastične svjetove u filmovima kao što su Moj susjed Totoro (1988.), Princeza Mononoke (1997.), Avanture male Chihiro (2001.) i Pokretni dvorac (2004.), dosad je i njegovo najosobnije. Naime, film o dječaku koji se pokušava nositi sa smrću majke inspiriran je događajima iz djetinjstva samoga autora, a ova očaravajuća filmska elegija već je osvojila neke od najprestižnijih filmskih nagrada – Zlatni globus, nagradu BAFTA te Oscara za najbolji animirani film.

Radnja je smještena u doba Drugog svjetskog rata, a prati dječaka Mahita koji, nakon što u ratu izgubi majku, iz Tokija seli na obiteljsko imanje na selu. Ondje ga niz misterioznih događaja vodi do osamljene drevne kule u kojoj živi nestašna siva čaplja. Kada Mahitova nova maćeha nestane, on prati sivu čaplju i ulazi u fantastičan svijet koji dijele živi i mrtvi. Na epskom putovanju s čapljom kao vodičem, Mahito će otkriti tajne ovog svijeta i istinu o sebi. Dječak i čaplja nesumnjivo ulazi u povijest svjetske animacije gdje će ostati zapamćen kao prvi animirani film koji je otvorio ugledni Filmski festival u Torontu (TIFF), a trenutno drži i prvo mjesto na ljestvici najskupljih japanskih filmova svih vremena.  

 

ULAZNICE: 3,00 € (22,50 kn)

Dostupne online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Bubamarac, program za djecu i mlade Kuće umjetnosti Arsen jedini je kontinuirani program za tu publiku u Šibeniku i sačinjava četvrtinu godišnjeg programa Arsena. Nije trebalo dugo da se upravo on prometne u najuspješniju programsku liniju Arsena. Subotnje predstave za najmlađu publiku (3+) dočekuju se s oduševljenjem, a filmski naslovi za malo starije filmofile (7+) našli su svoju publiku.

Za male se Bubamarce organiziraju i radionice iz područja filma, slikarstva, arhitekture i stvaralaštva općenito kako bi se od najranije dobi mladima prezentirale i približile sve vrste umjetnosti (vizualne i nevizualne / materijalne i nematerijalne).

Uključivanjem, poticanjem i razvojem interesa djece za kulturne vrijednosti i razvijamo novu kulturnu publiku kojoj će kultura (u bilo kojem svom obliku) biti neophodan dio života.

Detalji:

Datum:
17. ožujka 2024.
Vrijeme:
11:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top