Ples

Boys Boys Boys

 Suvremena plesna predstava

07/03/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Ples

Boys Boys Boys

 Suvremena plesna predstava

07/03/2022 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Boys Boys Boys suvremena je plesna predstava koja na pozornicu postavlja plesače koji istražuju svoje tijelo i propitkuju maskulinitet u odnosu na društvo unutar kojeg egzistiraju. Izvođači kroz proces ulaze u prostor intimnog i privatnog, a zatim se na sceni poigravaju s istraženim formama i tjelesnostima vlastitih maskulinih i femininih pojava i obilježja. Prigrlivši stereotipne rodne uloge, kroz plesni se jezik s istima obračunavaju, a rodnu normativnost koriste isključivo kao materijal koji im u izvedbi nudi širok spektar plesnih mogućnosti.

Postavljajući femininost i maskulinost kao jednako prisutnu na muškom tijelu, njihovo zrcaljenje i redefiniranje nam je ponudilo zanimljiv prostor za istraživanje plesačkog tijela. Osim rodno-tjelesnih pitanja kojima smo se bavili u samom istraživanju i u samoj izvedbi, ova predstava se nameće kao bitna pojava na plesnoj sceni. Uzimajući samo muškarce u izvedbeni tim direktno kritiziramo društvo u kojem je ples rezerviran isključivo za žene. Kakvo je to društvo u kojem su neke aktivnosti rezervirane samo za jedan rod, a svako istupanje iz nametnutih očekivanja se diskriminira?

AUTORSKI TIM

Koreografija: Mateja Miković

Dramaturgija: Espi Tomičić

Izvođači: Endi Schrotter, Karlo Topolovec i Mario Nebosenko

Kostimografija: Nika Čuić

Dizajner rasvjete: Ivan Lušičić Liik

Dizajner zvuka: Dylan Yanez

Foto-video: Timy Šarec

Plakat: Verlauf

Producenti: Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković

 

Predstava je nastala u SABMARINE produkciji, a u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom u okviru programa Koreospektar.

Projekt je razvijan putem platforme Mediteranskog plesnog centra u Svetvinčentu i uz pomoć Akademije dramske umjetnosti. Sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH i Kulture u zajednici Zaklade Solidarna.

 

ULAZNICA: 40 kn

FIZIČKO PRODAJNO MJESTO: blagajna Arsena

Na fizičkim prodajnim mjestima članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice ostvaruju popust pri kupnji ulaznica – cijena ulaznice je 30 kn.

Detalji:

Datum:
07/03/2022
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top