Film

Blizu

Belgijska drama o odrastanju dvojice dječaka.

15/03/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
blizu film

Film

Blizu

Belgijska drama o odrastanju dvojice dječaka.

15/03/2023 @ 18:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
blizu film
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Blizu, r. Lukas Dhont, Belgija, Francuska, Nizozemska, 2022., 105′

U Art kinu Arsen premijerno donosimo jedan od najhvaljenijih filmova sezone, belgijsku dramu Blizu Lukasa Dhonta. Nježna i moćna priča o odrastanju i prijateljstvu dvojice dječaka, ali i jednom tragičnom događaju, osvojila je već Grand Prix na Festivalu u Cannesu i bila nominirana za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Elegantan, lijep i dirljiv Blizu istražuje emocije i žudnje koje tinejdžeri često osjećaju, ali rijetko razumiju (Vox), a kroz priču o bliskom prijateljstvu dvojice 13-godišnjaka koje okolina osuđuje, film se na bolno iskren način bavi temama muškosti, intimnosti, straha i odgovornosti. 

_______________________________________________________________________________________________

ULAZNICE: 3€  / 3,50€  

Dostupne online u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.

Ostatak programa Art kina Arsen pogledajte ovdje.

ART KINO ARSEN

Cjelogodišnji program art kina Arsen sastoji se od aktualnih distributerskih naslova iz niše nezavisnog igranog i dokumentarnog filma, recentnog festivalskog programa, izbora iz kinotečnog programa te matineja filmova za djecu, uz dodatak edukativnih programa za odrasle i djecu. Koordinatorica programa je Jelena Svirčić.

Program se dijeli u 4 pravca: redovni i dokumentarni program, kinotečni program Češljaonica i matineje za djecu u sklopu programa Bubamarac.

ČEŠLJAONICA – bitno iz povijesti filma

Temeljni zadatak kinotečnom filmskom programu Češljaonica jest svim zainteresiranim osobama na velikom platnu Kuće umjetnosti Arsen projicirati niz iznimnih i značajnih filmskih ostvarenja odabranih metodom svojevrsnog češljanja kroz povijest svjetske kinematografije.

Odabiratelj i uvodničar pred projekcije je Ante Storić, a filmove gledamo jednom mjesečno.

Detalji:

Datum:
15/03/2023
Vrijeme:
18:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top