Film

Babylon

Novi film oscarovca Damiena Chazellea.

28/01/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Babylon

Novi film oscarovca Damiena Chazellea.

28/01/2023 @ 20:30

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

__________________________________________________________________________________

ULAZNICE: Za Klub prijatelja 3 (22,60kn)/ redovna cijena 3,50€ (26,37kn)

___________________________________________________________________________________

Babylon, r. Damien Chazelle, SAD, 2022., 188′ (18)

Babylon je novo ostvarenje Oscarom nagrađenog redatelja Damiena Chazellea (Ritam ludila, La La Land, Prvi čovjek). U Kući umjetnosti Arsen gledamo ga 28. siječnja.

Film pruža posve jedinstven pogled na rano doba Hollywooda te baca novo svjetlo na filmsku industriju i jedan od ključnih trenutaka u povijesti filma – trenutak kada je dotad nijema umjetnička forma dobila glas. Velika kulturna revolucija toga vremena ujedno je i označila i evoluciju filma u modernu industriju, što je u mnogočemu predstavljalo izazov za glumce, pa staro doba kinematografije ponekad i vrlo tragično uzmiče i nestaje pred novinama. Na ovoj prijelomnoj točki počiva radnja Chazelleova filma: radnja je smještena u Los Angelesu 1920-ih godina, a priča o ambiciji i neumjerenosti prati uspon i pad nekoliko likova kroz neobuzdano doba dekadencije ranog Hollywooda.

Glumački ansambl predvode Brad Pitt, Margot Robbie i Diego Calva, dok se u sporednim ulogama pojavljuju i Tobey Maguire, Jovan Adepo, Li Jun Li, Jean Smart i drugi. Poneki su likovi inspirirani stvarnim ličnostima među kojima su emblematični predstavnici nijeme filmske ere poput Charlieja Chaplina i Johna Gilberta ili pak ikoničke glumice kao što su Clara Bow i Anna May Wong.

 

ULAZNICE

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura (22,6 kn).

Detalji:

Datum:
28/01/2023
Vrijeme:
20:30
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top