Film

Babylon

Novi film oscarovca Damiena Chazellea.

25/02/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Babylon

Novi film oscarovca Damiena Chazellea.

25/02/2023 @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Babylon, redatelj Damien Chazelle, SAD, 2022., 188′ (18)

Babylon je novo ostvarenje Oscarom nagrađenog redatelja Damiena Chazellea (Ritam ludila, La La Land, Prvi čovjek).

Film pruža posve jedinstven pogled na rano doba Hollywooda te baca novo svjetlo na filmsku industriju i jedan od ključnih trenutaka u povijesti filma – trenutak kada je dotad nijema umjetnička forma dobila glas. Velika kulturna revolucija toga vremena ujedno je i označila i evoluciju filma u modernu industriju, što je u mnogočemu predstavljalo izazov za glumce, pa staro doba kinematografije ponekad i vrlo tragično uzmiče i nestaje pred novinama. Na ovoj prijelomnoj točki počiva radnja Chazelleova filma: radnja je smještena u Los Angelesu 1920-ih godina, a priča o ambiciji i neumjerenosti prati uspon i pad nekoliko likova kroz neobuzdano doba dekadencije ranog Hollywooda.

Glumački ansambl predvode Brad Pitt, Margot Robbie i Diego Calva, dok se u sporednim ulogama pojavljuju i Tobey Maguire, Jovan Adepo, Li Jun Li, Jean Smart i drugi. Poneki su likovi inspirirani stvarnim ličnostima među kojima su emblematični predstavnici nijeme filmske ere poput Charlieja Chaplina i Johna Gilberta ili pak ikoničke glumice kao što su Clara Bow i Anna May Wong.

_______________________________________________________________________________________________

ULAZNICE

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje važeće članske iskaznice pri kupnji ulaznica za film na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust i za njih cijena iznosi 3 eura (22,6 kn).

Detalji:

Datum:
25/02/2023
Vrijeme:
21:00
Događaj Tags:
, , , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top