Glazba

Arsen i Lukačić

Koncert Ane Pavičević, klavir

19/10/2021 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba

Arsen i Lukačić

Koncert Ane Pavičević, klavir

19/10/2021 @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Novi koncert iz programa Arsen i Lukačić izvest će Ana Pavičević, studentica je 5. godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi izv. prof. art. Ante Milića.

Kapacitet dvorane je ograničen, a ulaz je slobodan. Ulaznice se mogu preuzeti isključivo na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

 

PROGRAM

A. Mozart – Fantazija u c-molu, K. 475

Rahmanjinov – Varijacije na Chopinovu temu u c-molu, op. 22

 

BIOGRAFIJA

Ana Pavićević rođena je 1997. godine u Cetinju, dok je veći dio života provela u Podgorici. Trenutno živi u Zagrebu i studentica je 5. godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi izv. prof. art. Ante Milića. Od značajnijih uspjeha ističu se prva nagrada na Međunarodnom festivalu mladih pijanista u Šapcu (2014. godine), druga nagrada na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Tivtu (2016. godine), druga nagrada na Natjecanju Davorin Jenko u Beogradu (u kategoriji klavirski duo, 2015. godine) te više nastupa na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore. Također, nastupala je i na koncertnim gostovanjima u Hrvatskoj (u Zagrebu, Splitu, Omišu, Sisku i Lipiku).

S velikim interesom za druge glazbene forme koje se ne tiču nužno solo klavirske literature (rana glazba, suvremena glazba, komorna glazba) Ana već drugu godinu studira čembalo u klasi izv. prof. art. Pavla Mašića kao izborni kolegij, a nastupala je i u baroknom komornom ansamblu. Također, članica je ansambla za novu glazbu ASMANGU s kojim je nastupala na ovogodišnjem Muzičkom biennaleu Zagreb, pod dirigentskom palicom doc. art. Matije Fortune. Suradnja s orkestrima i ansamblima proteže se i na Zbor HRT-a s kojim je u koncertnom ciklusu Sfumato u HGZ-u nastupala 2019. godine. Kao članica klavirskog trija s klarinetom (pod mentorstvom doc. art. Vlatke Peljhan) održala je nekoliko komornih recitala, a na području pedagoškog rada dvije godine radila je kao nastavnica klavira i umjetnička suradnica u glazbenoj školi Glazbaonica Ljubav.

Ana je maturirala 2016. godine u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici u klasi profesorice Nine Otašević, dok ju je u osnovnoj školi podučavao profesor Saša Marković. Odmah po završetku srednje škole upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, a uz formalno glazbeno obrazovanje sudjeluje i na seminarima i majstorskim tečajevima u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Valjalo bi istaknuti usavršavanja kod priznatih klavirskih pedagoga, kao što su Srđan Čaldarović, Boris Kraljević, Tatjana Prelević i Aleksandar Serdar.

 

PROGRAM ARSEN I LUKAČIĆ

Arsen i Lukačić naziv je programa koji zajednički organiziraju Kuća umjetnosti Arsen i Glazbena škola Ivana Lukačića. Šibenska glazbena škola bez prekida postoji od 1935. godine, kada je ustrojena kao privatna škola. Pedesetih i šezdesetih godina, a dijelom i sedamdesetih godina je samo osnovna škola, a od 1977. postaje srednja škola. Glazbena škola Ivana Lukačića je srednja umjetnička škola u kojoj je organizirana nastava predškolskog i osnovnog glazbenog obrazovanja, te srednjeg – šestogodišnjeg (priprema i srednja škola) i četverogodišnjega (srednja škola) programa obrazovanja različitih profila glazbene umjetnosti (klavir, violina, viola, violončelo, gitara, flauta,oboa, klarinet, saksofon, truba, trombon, pjevanje, glazbena teorija).

Detalji:

Datum:
19/10/2021
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top