Glazba Konferencija

Arsen, Čovjek kao ja

Bogat program posvećen Arsenu Dediću 12. i 13. srpnja.

12. srpnja 2024. - 13. srpnja 2024.

Kupi ulaznicu
COVID Info

Glazba Konferencija

Arsen, Čovjek kao ja

Bogat program posvećen Arsenu Dediću 12. i 13. srpnja.

12. srpnja 2024. - 13. srpnja 2024.

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Šibenik će ovog ljeta biti domaćin jedinstvenog glazbenog događanja “Arsen, Čovjek kao ja”, posvećenog Arsenu Dediću, jednom od najvećih pjesnika i glazbenika rođenih u Hrvatskoj. Njegov opus, prepoznat u cijeloj regiji, bit će predstavljen na atraktivnim lokacijama rodnog mu grada 12. i 13. srpnja kroz bogat program raznolikih kulturnih i glazbenih događanja.

Dvodnevni program počinje 12. srpnja ujutro u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” radionicama crtanja za djecu, inspiriranim Arsenovom ljubavlju prema crtanju. Djeca će se likovno izražavati kroz njegove stihove i glazbu, a najbolji radovi bit će izloženi na Tvrđavi Sv. Mihovila u subotu, 13. srpnja u večernjim satima, prije velikog koncerta.

Paralelno s tim, u Kući umjetnosti Arsen održat će se panel na kojem će sudjelovati Saša Lošić Loša, razmatrajući Arsenovu ostavštinu i utjecaj na glazbu.

Događanja se nastavljaju nizom besplatnih koncerata za građane Šibenika i njihove goste. U petak navečer, na prekrasnoj lokaciji kod krstionice Katedrale sv. Jakovaklapa Sebenico izvodit će Arsenove pjesme. Na Trgu Ivana Pavla II (ispred Male lože) publika će uživati u nastupu Radišić Trija i jedinstvenim jazz izvedbama Arsenovih filmskih skladbi, posebno aranžiranim za ovu priliku. Dan će završiti velikim koncertom na Tvrđavi Barone, na kojem će nastupiti: Matija Dedić, Lu Dedić, Zoran Predin, Lea Dekleva, BluVinil, Ivana Husar Mlinac, Tina Vukov, Saša Lošić Loša, Marija Mirković, Josip Palameta i Kristijan Beluhan.

Subotnje jutro započinje novom radionicom crtanja za djecu u prostoru gradske knjižnice, nastavlja se panelom u Kući umjetnosti Arsen na kojem će o ostavštini velikog umjetnika pričati Zoran Predin. Nakon toga slijedi akustični koncert Kristijana Beluhana kod Katedrale. Spektakularni glazbeni dan upotpunit će koncert Matije Dedića, Radišić Jazz Trija i gudačkog kvarteta Vortex Strings u Kući umjetnosti Arsen, gdje će se izvoditi Arsenova glazba za film, serije, TV i kazalište.

Predvečer će u Samostanskom mediteranskom vrtu Sv. Lovre ženski gudački kvartet Vortex Strings na klasičan način interpretirati Arsenove skladbe, a dvodnevno slavlje glazbe i umjetnosti kulminirat će završnim koncertom na Tvrđavi Sv. Mihovila. Na jednoj od najljepših pozornica na Jadranu po nekoliko pjesama izvest će Matija Dedić, Lu Dedić, Gibonni, Matija Cvek, Amira Medunjanin, Natali Dizdar, Mia Dimšić, Alen Slavica i Mate Grgat.

“Arsen, Čovjek kao ja” projekt je posvećen očuvanju i promociji bogate glazbene ostavštine Arsena Dedića, a cilj projekta je kroz različite kulturne i glazbene sadržaje približiti Arsenov opus novim generacijama i obogatiti kulturnu ponudu Šibenika.

Projekt organiziraju Ana Radišić, Mislav Donaj i Joško Lokas, suorganizatori su Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i Tvrđava kulture Šibenik, dok je glazbeni producent cijelog događanja Nikša Bratoš.

ULAZNICE

Sva događanja i koncerti na lokacijama u gradu su besplatni i otvoreni za javnost. Karte za koncerte na Tvrđavi Barone i Tvrđavi sv. Mihovila bit će u prodaji od petka, 14. lipnja u sustavu Eventim te u City Pointu Tvrđave kulture Šibenik na adresi Don Krste Stošića 1.

Detalji:

Početak:
12. srpnja 2024.
Kraj:
13. srpnja 2024.

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top