Film

Animation Shots, Supertoon Festival

Projekcije animiranih filmova uz razgovor

24. svibnja 2024. @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

Animation Shots, Supertoon Festival

Projekcije animiranih filmova uz razgovor

24. svibnja 2024. @ 21:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Program Animation Shots u sklopu Međunarodnog festivala animacije Supertoon bit će održan u Kući umjetnosti Arsen u petak 24. svibnja s početkom u 21 sat.

Riječ je o projekciji kratkih animiranih filmova, a tom prigodom bit će predstavljen i Flipbook Film Festival iz Skopja. Prije projekcije pet kratkih filmova gledatelji će moći poslušati razgovor o animatorskoj i kulturnoj sceni Skopja s Krstom Gospodinovskim, jednim od organizatora Flipbook Festivala.

Ulaz u petak je slobodan, a na rasporedu programa Animation Shots su animirani film Amok (Balazs Turai, 14:21), zatim najbolji studentski film For the Record (Gregor Wittich, Gwenola Heck, Ilya Lorenz Barrett, 5:27), najbolji animirani dokumentarac Granny’s Sexual Life (Urška Djukić, Émilie Pigeard, 13:40), najbolji glazbeni spot Stare (Nikola Radulovikj, 3:37) te Whale’s Song (Adeline Faye, 11:50), koji je osvojio posebno priznanje EkoSvest.

Flibook

Filmska produkcija Flip Book osnovana je 2011. godine i posvećena je produkciji animiranih filmova najvažnijih makedonskih autora te otkrivanju i promoviranju mladih autora. U posljednje tri godine iz studija Flip Book s premijerama su predstavljeni sljedeći filmovi: omnibus “Nebidnina” (od četiri autora) inspiriran djelima Ace Šopova, kratki animirani film “Jadica” u režiji Ivana Ivanovskog, animirani film “Vida i Dobre” Vladimira Lukasha, a filmska ekipa Flip Booka trenutno radi na sljedećim filmovima: “Nijemi filmovi”, “Žigolo”, “Diogen”, “Ljudi Rode” itd.

Flip Book DOOEL se pojavljuje i kao organizator Flipbook Film Festivala od njegovog osnutka 2019. godine te iza sebe ima četiri uspješna izdanja koja približavaju umjetnost animiranog filma skopskoj i makedonskoj publici. Kao prateće aktivnosti festivala izdvajamo brojne radionice za animirani film u suradnji s Gradom Skopjem, Ministarstvom kulture, Agencijom za film i srednjom umjetničkom školom “Lazar Ličenoski” i Fakultetom likovnih umjetnosti iz Skopja, čiji su učenici i studenti uključeni u projekt “Animacija kao primijenjena umjetnost”. Osim radionica za scenarij, produkciju i postprodukciju animiranog filma, izdvajamo i brojne izložbe crteža, kolaža, slika, fotografija i instalacija tijekom festivalskih dana i tijekom cijele godine.

Ulaz u Kuću umjetnosti Arsen za program Animation Shots slobodan je do popunjenja kapaciteta dvorane.

Detalji:

Datum:
24. svibnja 2024.
Vrijeme:
21:00
Događaj Tags:
, , , ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top