Film

20.000 vrsta pčela

U sklopu programa ZFF putuje Art kino Arsen prikazuje dramu o razdoblju odrastanja i sazrijevanja

11. studenoga 2023. @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Film

20.000 vrsta pčela

U sklopu programa ZFF putuje Art kino Arsen prikazuje dramu o razdoblju odrastanja i sazrijevanja

11. studenoga 2023. @ 20:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

20.000 vrsta pčela, Estibaliz Urresola Solaguren, Španjolska, 2023., 129′

Nježna i delikatna drama o fragilnom razdoblju odrastanja i sazrijevanja, ispunjenom pitanjima o tijelu, rodu i identitetu, ali i isprepletenom s obiteljskom poviješću. “Kako to da ti znaš tko si, a ja ne?”, pita osmogodišnja junakinja svoju majku Anu. Roditelji su je nazvali Aitor, svi je zovu Cocó, ali ona ni jedno od dvaju imena ne osjeća kao svoje. Kada šeće ulicom, svi komentiraju kako je lijepa djevojčica. No obitelj i prijatelji uporno je zovu dječakom. Kada je majka odvede baki na selo, Cocó se zbližava sa starom pratetom pčelaricom u kojoj pronalazi podršku i slobodu da si sama odabere ime.

Film 20.000 vrsta pčela premijerno je prikazan na Berlinaleu, gdje je impresivna glumačka izvedba Sofíje Otero (Cocó) oduševila publiku i kritičare, a Otero postala najmlađom dobitnicom Srebrnog medvjeda u povijesti festivala. Redateljica Estibaliz Urresola Solaguren, koju je na stvaranje filma potaknula istinita sudbina trans dječaka iz Baskije, svoj cjelovečernji prvijenac opisuje kao intergeneracijski portret obitelj, konstrukcije rodnih odnosa, tradicije i promjene. Kritika je film prozvala sljednikom ostvarenja sada već etabliranih redateljica poput Céline Sciamma i Carle Simón.

Projekcija je dio programa ZFF putuje koji u Kino mrežu donosi odabrane naslove s aktualnog izdanja Zagreb Film Festivala.

 

ULAZNICE: Za Klub prijatelje 3€ (22,60 kn) / redovna cijena 3,50€  (26,37 kn)

Ulaznice po redovnoj cijeni dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Članovi  Kluba prijatelja šibenskih tvrđava popust ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima uz predočenje važeće članske iskaznice.

 

Detalji:

Datum:
11. studenoga 2023.
Vrijeme:
20:00

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top