Djeca i mladi Film

10. Maraton kratkometražnog filma – izbor animiranih filmova za djecu

Bubamarac

18/12/2022 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info

Djeca i mladi Film

10. Maraton kratkometražnog filma – izbor animiranih filmova za djecu

Bubamarac

18/12/2022 @ 11:00

Kupi ulaznicu
COVID Info
Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Art kino Arsen je jedno od 25 nezavisnih kina diljem Hrvatske u kojima će se deseti put zaredom održati Maraton kratkometražnih filmova, manifestacija kojom se na najkraći dan u godini, 21. prosinca, slavi kratka filmska forma.

Program u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) i Kino mreže donosi selekciju kratkometražnih filmova iz Hrvatske i Europe, a uključuje mnoštvo nagrađenih naslova od kojih su neki već prikazani u sklopu prijašnjih Maratona te izbor izvrsnih filmova koji su pomalo pali u zaborav i dugo se nisu nigdje mogli pogledati.

U Art kinu Arsen za male zaljubljenike u film bit će prikazani animirani filmovi za djecu ukupnog trajanja 70 minuta – detalje o filmovima pročitajte niže.

 

ULAZNICE: 15,00 kn (2,99 €)

Dostupne online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. 

 


PROGRAM


Crvena jabučica

r. Ana Horvat, Hrvatska, 2018., 8′

Posvojena djevojčica objašnjava kako obično nastaje obitelj. Ali obitelji nastaju na razne načine. Priča nam i o nastanku svoje obitelji, koja je posebna. Nakon što su se vjenčali, njezini roditelji ne mogu začeti dijete. Zaključe kako se ono već negdje rodilo te kreću u potragu.


Tonka će sutra

r. Morana Dolenc, Hrvatska, 2021., 6’30”

Tonka voli odgađati stvari za sutra. Bilo to pisanje zadaće, šetnja psa, pospremanje igračaka, sasvim je svejedno, jer koji god zadatak Tonka treba izvršiti, pronaći će način da ga odgodi za sutra. A sutra će ga odgoditi za prekosutra. Zato je dobila Sutriće, koji napadaju djecu koja sve ostavljaju za sutra.


Koyaa – Razigrani autić

r. Kolja Saksida, Slovenija, Hrvatska, 2017., 2’45”

Pospremajući kuću, Koyaa nagazi na autić. Autić se sakriva iza predmeta, spretno izmičući Koyinim namjerama da ga uhvati, što ovome prouzroči mnogo teškoća.


Prošlo je s kišom

r. Siniša Ercegović, Hrvatska, 2018., 14′

Film je osmišljen kao oda ljubavi i prijateljstvu, odnosno kao protuteža današnjim društvenim vrijednostima i obrascima življenja. Na Danima hrvatskog filma 2018. godine osvojio je Nagradu publike.


Krila za krokodila

r. Ivana Guljašević Kuman, Hrvatska, 2018., 5′

Krokodil je bio tužan jer nije imao krila poput zmaja. Jedne noći njegovi prijatelji odlučili su mu napraviti vlastiti par krila. Kada imamo prijatelje, imamo sve.


Bijela vrana

r. Miran Miošić, Hrvatska, 2018., 9′

Mala bijela vrana ne uklapa se u svoje jato crnih vrana. Zbog različitosti je često predmet čuđenja i ismijavanja. Međutim, kada se okoliš u kojem žive zbog zagađenosti promijeni, mala bijela vrana pomaže jatu pronaći bolje mjesto za život.


Prvi korak

r. Petra Kožar, 2019., 9’50”

Maleni stvor Plupko živi na velikom stablu i još nikada nije pokušao sići. Jednog jesenjeg dana odluči to promijeniti. No kada pokuša stupiti na tlo, iz njegove sjene iznikne šaputavi duh straha, koji ga odgovara od nauma. Šuma najednom poprimi strašan i prijeteći izgled, te Plupko pobjegne natrag u svoju duplju.


Vrlo mokra noć u muzeju 

r. Milan Trenc, 2018., 4′

Žureći na posao u Američkom prirodoslovnom muzeju, noćni čuvar Hector zaboravi zatvoriti slavinu, i slučajno poplavi cijeli New York. Kada muzejski izlošci ožive, plavetni kit i divovska lignja odvlače muzej prema oceanu. Hectorova kći Melissa priskače mu u pomoć.

Još jedan naslov iz serije Noć u muzeju glasovitog ilustratora, strip-autora i redatelja Milana Trenca prema čijoj je istoimenoj slikovnici snimljen igrani američki film.


Ježeva kuća 

r. Eva Cvijanović, Kanada, Hrvatska, 2017., 10’

U bujnoj i raskošnoj šumi jedan vrijedan jež naučit će tri šumska razbojnika – vuka, medvjeda, divlju svinju, ali i lukavu liju – da na svijetu nema mjesta poput doma.

Jedan od najuspješnijih recentnih hrvatskih animiranih filmova, ovjenčan posebnim priznanjem dječjeg žirija u programu Generation Kplus Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, vrlo je brzo osvojio srca publike. Glazbu u filmu potpisuje Darko Rundek, a narator je legendarni Rade Šerbedžija.

Detalji:

Datum:
18/12/2022
Vrijeme:
11:00
Događaj Tags:
, ,

Lokacija

Kuća umjetnosti Arsen
Obala hrvatske mornarice 1
Šibenik, 22000
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 91 619 60 09
Go to Top